Leírás
Az emésztés elősegítésére!
Jó emésztés, jó egészség!
A növény igen gazdag ballasztanyagokban, káliumban, foszforban, magnéziumban, vasban és B1-vitaminban. Tartalmaz fehérjét, szénhidrátot, zsírt, nátriumot és kalciumot is, valamint A, B2-, és C-vitamint.
A helytelen táplálkozás, a nehéz, zsíros ételek rendszeres fogyasztása gyakran megterheli a gyomrot, fokozott működésre készteti a májat és az epét. Az ebből adódó emésztési nehézségek puffadáshoz émelygéshez, teltségérzéshez vezethetnek.
Fő hatóanyaga a Ciranin
-Enyhítheti a méreganyagok okozta májrendellenességeket,
-Elősegítheti a májsejtek regenerálódását
-Fokozhatja az epetermelést
-Vizelethajtó, és só-ürítést fokozó hatása is ismert a népgyógyászatban.
-Csökkentheti a vér koleszterin-és trigliceridszintjét
-Veseköves betegeknek és szoptatás alatt nem ajánlott, ez utóbbinál csökkenti a tejelválasztást.
Az articsóka gyakori fogyasztása élénkíti a testet, az izmokat és fenntartja az általános fizikai jólétet.
Ajánlott az articsóka, ha valaki túlzásba vitte az alkoholfogyasztást.