Blog cikkek
Flavin7 és aki mögötte van
Az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásaikra számos biológiai kísérlet mutat rá a Táplálkozástudományi szakembere szerint. Közel 20%-kal ritkább a szív- és érrendszeri halálozás azok körében, akik napi rendszerességgel nagy mennyiségben fogyasztana zöldséget és gyümölcsöt, vagyis flavonoidokat.
Intim védelem anionokkal
A világ lakosságának több mint a fele nő. Így több mint 3 milliárd embert a hétköznapokban érint az intim higiénia kérdése.
Felmérések szerint, a nők 83%-a szenvedett már valamilyen nemi szervi fertőzéstől. A panaszokat kiválthatja, fokozhatja, a gyógyulást késleltetheti a nem megfelelő egészségügyi betét használata.
Ez esetekben nyújtanak nagy segítséget az anionok!
A legmodernebb fogyókúra Glabridinnel
A túlsúly olyan jelentős egészségügyi és társadalmi probléma, amely – statisztikai adatok szerint – a dohányzást követően, a civilizációs betegségek második legnagyobb rizikófaktora. Az elhízással kapcsolatos legfőbb betegségek a magas vérnyomás, az érelmeszesedés, a szívinfarktus, az érelzáródások és a cukorbetegség, annak minden következményével.
Az év slágere: a zöld kávé
Korunk civilizációs betegségei széles társadalmi rétegeket érintenek. A szív- és érrendszeri megbetegedések, a daganatos betegségek és a túlsúly egyre gyakoribb problémát jelentenek. Ezen betegségek kialakulásának okai gyakran a táplálkozásunkra és az életmódunkra vezethetők vissza. Ha szeretnénk egészségesek maradni, táplálkozásunkba olyan anyagokat kell „becsempészni”, melyek védik érrendszerünket, semlegesítik a szabadgyökök romboló hatását, illetve hozzájárulhatnak a testtömeg csökkenéséhez.
A világ legerősebb flavonoidjai
A flavonoidok olyan természetes anyagok, melyek csak a növényekben keletkeznek, azok immunrendszerének erősítése, és környezettel szembeni védelme (káros sugárzás, baktériumok, fertőzések, gombák) érdekében. Az emberi szervezetben vitaminszerű, illetve antioxidáns hatást fejtenek ki, amennyiben zöldségek, gyümölcsök, azok kivonatai, vagy étrend-kiegészítők formájában elfogyasztjuk őket.
Miért éppen a gombák?
A rendszertanban a gombák régebben a növények közé tartoztak, ma már azonban külön csoportba sorolják őket, mivel sejtjeik felépítése, testszerveződésük és anyagcseréjük nagymértékben eltér a növényekétől. A ma élő ismert gombafajok száma közel százezer, a még ismeretlen fajok számát akár egymillióra is becsülik.