Leírás
Két komponensből álló készítmény a mikrobiom támogatására. A Flavin7 mellett olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek segítik a mikrobiom regenerációját és javítják annak működését. Mindkét komponensből 1-1 kapszulát javasolt naponta lenyelni bő folyadékkal.
Mi az a mikrobiom?
Az emberi testben élő mikroorganizmosok alkotta ökológiai rendszer. A mikrobiom egy ismertebb alrendszere a bélflóra, mely a vékony és a vastagbélben élő jótékony baktériumok sokasága, melyek többféle pozitív hatással vannak a szervezet egészségi állapotára. Segítik a tápanyagok felszívódását, szabályozzák a béltraktus működését. Itt termelődik az immunanyagok több mint 70 % -a. Számos toxin, allergén felszívódását akadályozza, a szervezetbe behatoló kórokozók elleni küzdelemben hatalmas szerepe van.
Amint azonban valami miatt a jótékony baktériumok száma lecsökken (például antibiotikumkezelés vagy a helytelen táplálkozás hatására), a patogén baktériumoknak alkalmuk nyílik elszaporodni, amelynek következtében kialakul a betegség.
Ezért a fertőző betegségek kezelése során nemcsak a kórokozók visszaszorítása fontos szempont, hanem a mikrobiom egyensúlyának visszaállítása is.
Ha nem tápláljuk megfelelően a belek falát bélelő sejteket, akkor nem tudják megvédeni a szervezetünket a külvilágból érkező káros anyagokkal szemben sem.
A helyileg kialakuló gyulladás hasmenést, székrekedést, fájdalmat, fokozott gázképződést eredményez. Idővel a bélfal károsodik, áteresztővé válik, így olyan anyagok is átjutnak rajta és a keringésbe kerülnek, amelyek különböző betegségeket okozhatnak.
A feldolgozott élelmiszerek fogyasztása, a rostszegény táplálkozás és a túlzásba vitt antibiotikum használat mind negatívan befolyásolja a bélflóra összetételét. Felborítja az egyensúlyt, egyes baktériumfajok túlzott mértékben elszaporodnak, ami számos kedvezőtlen hatást indít el a szervezetünkben.
A flavonoidok hatása a bélmikrobiomra:
Több tanulmány is igazolta, hogy a prebiotikum-szerű összetevők, például a flavonoidok, polifenolok serkentik a hasznos mikrobák növekedését és jótékony metabolitok termelését, amelyek közvetlen előnyökkel járnak a gazdaszervezet számára, ugyanakkor védelmet nyújtanak a kórokozók ellen és fenntartják a bél ökoszisztémájának egyensúlyát.
(Pl: http://pubs.sciepub.com/jfnr/6/10/2/index.html )
Összetevők: Bacillus coagulans, Bacillus claussi, Bacillus subtilis, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus gasseri, Bifidobacterium breve, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum, Lactobacillus casei, Streptococcus thermophilus, Saccharomyces boulardii, Inulin, Articsóka, Fokhagyma, Fekete fokhagyma, Alliin, Allicin, Pektin, Inulin, Spárga, Rebarbara, Ciklodextrin
Felhasználási javaslat: 2x1 kapszula/nap
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
Tárolás: szoba-hőmérsékleten, száraz helyen, napfénytől védve, gyermekektől elzárva.
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Megjegyzés: Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.
A jelenleg hatályos jogszabályokat betartva, a termékek egészségre gyakorolt hatásairól leírást nem közölhetnénk!
A könnyebb tájékozódásért, a termékekben található összetevők és hatóanyagok alapján az interneten megtalálható leírások alapján gyűjtöttünk össze rövid tájékoztatót!
Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek.
Egyetlen termékünk sem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist, és az esetleges gyógyszeres kezelést!
Orvosi szakkezelésekkel kapcsolatos információt nem nyújtunk!
A webáruházban olvasható leírások nem a termékek reklámozását szolgálják, hanem a gyártó által adott általános tájékoztatók, illetve az interneten közzétett, az adott hatóanyagokról publikált cikkekből ollózott idézetek.
A jogszabályok alapján, az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek, és a szervezet működési zavarainak gyógyítására.
Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni.
Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van.
Webáruházunk nem foglalkozik, foglalkozhat gyógyítással, probléma megoldással!
Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.
Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót!
Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!
Diagnózis felállítása az orvosok feladata!
Aflavonoidok hatása a bélmikrobiomra
Több tanulmány is igazolta, hogy a prebiotikum-szerű összetevők, például a flavonoidok, polifenolok serkentik a hasznos mikrobák növekedését és jótékony metabolitok termelését, amelyek közvetlen előnyökkel járnak a gazdaszervezet számára, ugyanakkor védelmet nyújtanak a kórokozók ellen és fenntartják a bél ökoszisztémájának egyensúlyát.
(Pl: http://pubs.sciepub.com/jfnr/6/10/2/index.html )
Összetevők: Bacillus coagulans, Bacillus claussi, Bacillus subtilis, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus gasseri, Bifidobactrium breve, Lactobacilus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterim infantis, Bifidobacterium langum, Lactobacillus casei, Streptococcus thermophilus, Saccharomyces boulardii, Inulin
Flavin7 bioflavonoid komplex (vörösszőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), Articsóka, Fokhagyma, Fekete fokhagyma, Alliin, Allicin, Pektin, Inulin, Spárga, Rebarbara, Ciklodextrin.
Összetevők: Bacillus coagulans, Bacillus claussi, Bacillus subtilis, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus gasseri, Bifidobactrium breve, Lactobacilus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterim infantis, Bifidobacterium langum, Lactobacillus casei, Streptococcus thermophilus, Saccharomyces boulardii, Inulin
Flavin7 bioflavonoid komplex (vörösszőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), Articsóka, Fokhagyma, Fekete fokhagyma, Alliin, Allicin, Pektin, Inulin, Spárga, Rebarbara, Ciklodextrin.