Leírás
Élvezze Ön is a különleges tealevelek frissességét és harmóniáját! Eredeti tealevél!
Vietnam méltatlanul elfeledett ország a tea világtérképén. Ez a különleges vietnami selymes, lágy zöld tea bizonyítéka annak, hogy érdemes megismerni Vietnam teáit.
A vietnami teafogyasztásnak több mint 3000 éves hagyománya van. Ennek a különleges eredeti zöld teának az íze, aromája az egyedi termőhelynek és az ősi tradicionális betakarítási módnak illetve feldolgozási eljárásnak köszönhető.
A teacserjék fiatalabb hajtásain fejlődő friss levelekben és rügyekben az idősebb levelekhez képest háromszoros mennyiségben fordulnak elő polifenolok, melyek a zöld tea legfontosabb hatóanyagai. A különféle teák közül a zöld teának szánt levél megy át a legegyszerűbb feldolgozási eljáráson, ezáltal megőrzi az emberi szervezet egészségére gyakorolt pozitív élettani hatásait. A zöld tea polifenol készlete lényegesen dúsabb a fekete és oolong teákénál.
Zöld tea:
- Naponta 3-4 csésze zöld tea hozzájárulhat a vér összes és LDL koleszterin, valamint triglicerid szint normál értékének megőrzéséhez, ezáltal a szív- és érrendszer egészségének fenntartásához.
- A zöld tea polifenoljai antioxidáns hatásuk révén hozzájárulnak a sejtek szabad gyökök elleni védelméhez, ezzel egészségük megőrzéséhez.
- A zöld teában található polifenolok antioxidáns hatásuk révén hozzájárulnak a szervezetet károsító szabadgyökök semlegesítéséhez.
- A zöld tea hozzájárul a szervezet vitalitásához.
A zöld tea legfontosabb hatóanyagai:
Polifenolok: (EGCG – epigallokatechin-gallát):
- Részt vehet az egészséges vércukor szint megőrzésében.
- Segítheti a hasnyálmirigy védelmét.
- Hozzájárulhat a normális inzulintermeléshez.
- Hozzájárulhat a keringési, szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez.
- A zöld tea hatóanyagai (koffein, EGCG) hozzájárulhatnak a szervezet energiatermelésének és zsíranyagcseréjének növeléséhez.
- Segíthet a normális testtömeg megtartásában és a testtömeg szabályozásában, hozzájárulhat a test zsírtartalmának csökkentéséhez, segítheti a zsírsavak lebontását, elősegítheti a zsírsav oxidációt.
- Egészséges étkezéssel és testmozgással alkalmazva elősegítheti a testtömeg szabályozást.
Koffein:
A zöld te élénkítő hatása ennek köszönhető. A teában kisebb mennyiségű koffein található, mint a kávéban vagy bizonyos üdítőkben. A koffeinhez hasonló tulajdonságú teobromin és teofillin szintén megtalálhatóak a zöldteában.
Aromás anyagok (illóolaj):
A növény gazdag illóolaj-tartalmának köszönhető a tea fenséges íze és illata.
Egyéb anyagok:
A zöld tea tartalmaz vitaminokat (pl.: c-vitamin), ásványi anyagokat (pl.: fluorid), aminosavakat (pl.:teanin).
Mennyi zöld teát igyunk?
Az egészségmegőrzés szempontjából érdemes követni az ázsiai teaivók szokásait. Egy átlagos ázsiai teafogyasztó napi három csésze (minden alkalommal frissen elkészítve) teát iszik, amivel átlagosan napi 240-320 mg polifenolt juttat a szervezetébe a teával.
A napi tea mennyiséget a koffeinre és az egyéb serkentőanyagokra való egyéni érzékenység figyelembevételével érdemes meghatározni.
Fogyasztási javaslat:
Fogyasztásához nem kell más, mint egy agyag vagy üveg edény, forró víz (70-80 C-nál nem melegebb), és az utolérhetetlen vietnámi zöld tea.
Élvezze Ön is a különleges tealevelek frissességét és harmóniáját! Eredeti tealevél!
Vietnam méltatlanul elfeledett ország a tea világtérképén. Ez a különleges vietnami selymes, lágy zöld tea bizonyítéka annak, hogy érdemes megismerni Vietnam teáit.
A vietnami teafogyasztásnak több mint 3000 éves hagyománya van. Ennek a különleges eredeti zöld teának az íze, aromája az egyedi termőhelynek és az ősi tradicionális betakarítási módnak illetve feldolgozási eljárásnak köszönhető.
A teacserjék fiatalabb hajtásain fejlődő friss levelekben és rügyekben az idősebb levelekhez képest háromszoros mennyiségben fordulnak elő polifenolok, melyek a zöld tea legfontosabb hatóanyagai. A különféle teák közül a zöld teának szánt levél megy át a legegyszerűbb feldolgozási eljáráson, ezáltal megőrzi az emberi szervezet egészségére gyakorolt pozitív élettani hatásait. A zöld tea polifenol készlete lényegesen dúsabb a fekete és oolong teákénál.
Zöld tea:
- Naponta 3-4 csésze zöld tea hozzájárulhat a vér összes és LDL koleszterin, valamint triglicerid szint normál értékének megőrzéséhez, ezáltal a szív- és érrendszer egészségének fenntartásához.
- A zöld tea polifenoljai antioxidáns hatásuk révén hozzájárulnak a sejtek szabad gyökök elleni védelméhez, ezzel egészségük megőrzéséhez.
- A zöld teában található polifenolok antioxidáns hatásuk révén hozzájárulnak a szervezetet károsító szabadgyökök semlegesítéséhez.
- A zöld tea hozzájárul a szervezet vitalitásához.
A zöld tea legfontosabb hatóanyagai:
Polifenolok: (EGCG – epigallokatechin-gallát):
- Részt vehet az egészséges vércukor szint megőrzésében.
- Segítheti a hasnyálmirigy védelmét.
- Hozzájárulhat a normális inzulintermeléshez.
- Hozzájárulhat a keringési, szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez.
- A zöld tea hatóanyagai (koffein, EGCG) hozzájárulhatnak a szervezet energiatermelésének és zsíranyagcseréjének növeléséhez.
- Segíthet a normális testtömeg megtartásában és a testtömeg szabályozásában, hozzájárulhat a test zsírtartalmának csökkentéséhez, segítheti a zsírsavak lebontását, elősegítheti a zsírsav oxidációt.
- Egészséges étkezéssel és testmozgással alkalmazva elősegítheti a testtömeg szabályozást.
Koffein:
A zöld te élénkítő hatása ennek köszönhető. A teában kisebb mennyiségű koffein található, mint a kávéban vagy bizonyos üdítőkben. A koffeinhez hasonló tulajdonságú teobromin és teofillin szintén megtalálhatóak a zöldteában.
Aromás anyagok (illóolaj):
A növény gazdag illóolaj-tartalmának köszönhető a tea fenséges íze és illata.
Egyéb anyagok:
A zöld tea tartalmaz vitaminokat (pl.: c-vitamin), ásványi anyagokat (pl.: fluorid), aminosavakat (pl.:teanin).
Mennyi zöld teát igyunk?
Az egészségmegőrzés szempontjából érdemes követni az ázsiai teaivók szokásait. Egy átlagos ázsiai teafogyasztó napi három csésze (minden alkalommal frissen elkészítve) teát iszik, amivel átlagosan napi 240-320 mg polifenolt juttat a szervezetébe a teával.
A napi tea mennyiséget a koffeinre és az egyéb serkentőanyagokra való egyéni érzékenység figyelembevételével érdemes meghatározni.
Fogyasztási javaslat:
Fogyasztásához nem kell más, mint egy agyag vagy üveg edény, forró víz (70-80 C-nál nem melegebb), és az utolérhetetlen vietnámi zöld tea.