Leírás
Papain - tisztulás és védelem a bélrendszerben!
A papayában (Carica papaya) található fehérjebontó enzim a papain enzim. A papain a gyomorban található pepszinnél és a hasnyálmirigy által termelt pankreatinnál is hatékonyabban segíti az emésztést. A saját súlyának harmincötszörösét kitevő mennyiségű hús megemésztésére képes.
Mindeközben azonban a szervezet saját fehérjéit nem károsítja. Hatékonyságát nem befolyásolja a tápcsatorna adott szakaszának kémhatása, ezért a gyomorsavhiányban szenvedő vagy a kevés fehérjebontó enzimmel rendelkező emberek számára is lehetővé teszi a tökéletes emésztést.
A Papain hatásai:
Az emésztés javítása mellett a papain hozzájárul a fehérjék építőköveinek, az aminosavaknak a felszabadításához. Az immunrendszer működését is javítja, így elősegíti a tumoros sejtek elleni küzdelmet. A papain gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, rákos betegeknél a papain fogyasztása szájszárazság vagy nehéz nyelés esetén szintén hasznos volt. Ezek a hatások összességében hatásossá teszik a különféle rák elleni kezelések kiegészítéséhez.
Egyes kutatások szerint a cukorbetegség szövődményei ellen is hatásos lehet, mert az eredmények szerint csökkenti a vesékben lerakódott fehérjék mennyiségét.
Egy másik kísérlet során azok a nők, akik legalább egy héten egyszer fogyasztottak papaint, kevésbé voltak fogékonyak a HPV vírusra.
Egy kisebb kutatás során az is napvilágot látott, hogy a papain fogyasztása csaknem olyan hatékony a herpesz okozta fájdalmak ellen, mint a receptre kapható gyógyszerek.
A papain és a hozzá hasonló proteolítikus enzimek csökkentik a reumás artritisz okozta gyulladásokat és fájdalmakat, elősegítik a sebek gyógyulását és csökkentik a sérülések következtében kialakuló duzzanatokat.
A papain enzim valósággal megtisztítja a bélfalakat, az élő szöveteket az elhalt anyagoktól, a túl sok nyálkától.