Leírás
A legjobban lúgosító ételek között szerepelnek a zöld növények a Földön. E mellett értékes tápanyaggal töltik fel a szervezetet: könnyen felszívódó vitaminokkal, ásványi anyagokkal, aminosavakkal, rosttal, klorofillal, enzimekkel és ásványokkal, melyek segítenek semlegesíteni a vérben és a szövetekben levő savakat. A klorofill lúgos környezetet teremt a szervezetbe kerülve. Ha a sejtek a szervezetben lévő pH-érték miatt nem képesek a jelenlévő oxigént feldolgozni, másodlagos oxigénhiány alakulhat ki. A zöld növények rendkívül gazdagok klorofillban, amely könnyen kinyerhető belőlük. A klorofill és az emberi vér hemoglobin molekulaszerkezete majdnem ugyan olyan, annyi különbséggel csak, hogy míg a klorofillban a magnézium a középső atom, a vérben vas. A szervezetünk rendkívüli tulajdonsága, hogy ki tudja cserélni a klorofill középső atomját vasra, így vért alakít ki és épít fel. A klorofill segíti a vér oxigénmegkötő képességét, a vérképzést, antioxidáns, és segíti a kalcium-kövek lebontását. A kalcium pedig nem csak a csontritkulás megelőzésében, hanem a szervezetünk sav-bázis egyensúlyának megőrzésében is fontos szerepet játszik. Az oxigén javítja az agy működését. Magukat a véredényeket tágítja ki, ezáltal a vérnyomásban és a szívbetegségekben is hatásos, mivel javul a vérkeringés, és a sejtek vérellátása. A klorofill segíti a vér sejtjeit, hogy ellássák oxigénnel a test minden részét. Dúsítja a vért oxigénnel, a sejtek oxigén ellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van. Tudta-e? - A pH jelentése (pondus Hidrogenii, hidrogénion-kitevő) egy dimenzió nélküli kémiai mennyiség, mely egy adott oldat kémhatását (savasságát vagy lúgosságát) jellemzi. - A pH fogalmát Soren Peter Lauritz Sorensen dán biokémikus vezette be.